Woensdag 14 Juli,

Gisteravond naar Nanne Wolff geweest om de paratyfus spuit te halen voor de gehele ploeg. Bij binnenkomst deze morgen een toch wel er belabberd beeld, in elkaar gedoken en geen eetlust.

Bij thuiskomst aan het einde van de middag leek het al een stuk beter, er werd weer wat gegeten, nu nog een week kuren en dan mogen we gaan denken aan de natour. 

Zondag 11 Juli

Even een pauze in het paratyfus verhaal, 2 weken kuren zijn om en dinsdag mag er worden geprikt in wezep, dan nog een week na kuren en dan moet het goed zijn.  

Vandaag even wat ropa b door het water en Probiotica over het voer voor de darmflora, ook even een badje in de spoetnik/ren gezet , daar werd gretig gebruik van gemaakt. Vervolgens hebben alle duiven de vleugels kunnen strekken en konden ze even genieten van het mooie weer. 

Het kweek hok is deze week tegen de vlakte gegaan, het hok wat er al het langste stond en nog als enige een plat dak had gaat nu vervangen worden door een hok met pannendak en zal worden opgehoogd ( en uitgebreid)  zodat het niet meer op de grond staat. De vloer ga ik van onder voorzien van gaas zodat er geen ongewenste knagers binnen kunnen komen. Ik zal later nog even een bericht posten van het bouw project.

 

Later meer, 

 

Maandag 5 Juli,

Naar een paar dagen lekker op de camping te hebben gezeten in Ommen is het weer tijd voor de duiven. Vier dagen binnen zitten heeft als gevolgd dat ze wel even zin hadden om bij huis lekker de vleugels te strekken. De jonge duiven zitten inmiddels gescheiden tussen de oude duiven en dan zie je wel verandering in training, de oude duiven nemen de jongen sneller mee van het hok af maar kwa snelheid zou ik zeggen dat het er wat af is gegaan. Natuurlijk zijn ze ook nog niet helemaal in orde en we moeten nog 3 dagen kuren om vervolgens volgende week dinsdag een enting te halen, dan nog een week kuren en kijken hoe het er voor staat. Er zijn helaas wel een flutje oudere duiven gesneuveld en daar had ik er al niet te veel van…. erg jammer.  hopelijk pakken de jongen het tijdens de natour een beetje op. 

Later meer, 

Maandag 28 Juni,

Dag 5 van de kuur zit erop. Het lijkt wat te stagneren maar erg blij word je er allemaal niet van. 

Voor de rest gewoon de normale dingen door doen, badje, potjes vullen met grit en om de paar dagen los laten om ze in beweging te houden. 

13 Juli met de hele kudde naar Wolff toe voor een enting tegen  paratyfus. Dan nog een week na kuren , en dan weer vooruit richting natour en dan zijn we klaar voor dit seizoen. 

Niet wat je wil maar wel zo als het is, dat is ook duivensport.  

 

Donderdag 24 Juni,

Ziek! 

Naar dit vlucht weekend al het gevoel dat het niet helemaal goed zat. Zondag zaten er een aantal duiven niet goed bij en dan hoop je dat het snel weg trekt, dat bleek niet het geval. Inmiddels bij Nanne Wolff langs geweest en het vermoeden werd gevestigd: Paratyfus…….

In 3 dagen tijd leek er een deken over het hok te vallen, en de eerste duiven kwamen niet meer omhoog. Inmiddels is de kuur ingezet , die zal worden vervolgd door een enting en dan nog eens na kuren.  Conclusie: vliegseizoen voorbij. Hopelijk nog wel inzetten op de natour en de taart vluchten.

Dan natuurlijk de vraag: leeft alles nog? antwoord: nee. Een aantal zijn van het hok geruimd en 1 achter gebleven in Wezep. 

Dit hoor je wel eens bij anderen en dan denk je: dat gebeurd mij niet. Tot het zo ver komt. De jaarlijkse enting tegen paratyfus ga ik nooit meer overslaan! 

 

Zondag 20 Juni,

Nou dat was het laatste duiven weekend voor de oude duiven voorlopig. Lorris 4/4 thuis en 1 mocht nog punten pakken in de afdeling. Perigieux bleek een stuk beter te gaan, een mooie vroege duif op 950 km is wel echt genieten. De 18-63  (komt uit de 10e nationaal bergerac sector 4 van R.v. Looy) wist om 7.13 af te tikken en pakt de 17e plek in het sterke nic noordwolde , een 77e in de afdeling en een 135e notering in sector 4. De andere 3 duiven die uit perigieux moesten komen hadden het zwaarder. De 3e kwam zojuist ( op zondag avond thuis) nog 1 te gaan!  

   

Jongen vanmorgen een eindje weg gehad(alles thuis), bij goed weer mogen ze zaterdag mee. Veel duiven weer zien zwerven vandaag , een is opgevangen en door gebeld, deze moest naar Marum in Groningen.  

  

Vrijdag 18 juni,

De spanning stijgt weer langzaam nu het weer bijna zaterdag is. Vier duiven mee naar perigieux en 4 naar Lorris.  De Perigieux duiven zonder gunstige stand op pad gestuurd en zitten dus op weduwschap, dit geld ook voor de Lorris duiven. Je weet maar nooit, mischien weet er een op tijd huiswaarts te keren. 

De jonge duiven gaan zo het nu lijkt volgende week mee voor hun eerste africhting naar Heino. Ze trekken (nu wel weer) goed bij huis en zijn een aantal keer in de mand geweest, dinsdag nog even naar Steenwijk en dan moet het gebeuren. 

Later meer…….

Zaterdag 12 Juni,

Geen vlucht vandaag, het was te verwachten en mede daarom maar 5 mee gedaan. 

Zo het nu lijkt word aankomende week de laatste week met de oude duiven, het is nog even pluizen hoe de inzet zal zijn. Veel jaarlingen aan het begin al kwijt, en nu ook nog een aantal ervaren duiven en dan moet je een keer stoppen om het hok niet leeg te spelen.  

Bij de jonge duiven vanmorgen 1 minder in het hok. Deze bleek het een paar honderd meter verderop beter naar zijn zin te hebben en was binnen gelopen  bij Ultsje Jellema, gelijk opgehaald en de duif weer in zijn hok gezet. Natuurlijk even een praatje gemaakt en weer wat nuttige tips rijker! 

De nestschotels in het jonge duivenhok worden zeer gewaardeerd en rollen langzaam vol eitjes. (ze waren er blijkbaar aan toe) 

 

 

Vrijdag 11 Juni,

Zojuist weer terug gekomen van het clubgebouw en besloten dat er 5 duiven mee mochten naar Chimay. Vorige week toch een paar ervaren duiven achter gebleven, erg sneu en erg onnodig naar mijn mening. Het weer word niet al te best volgens de geleerden en een lossing op zondag lijkt ook nu weer een feit te worden. Ik weet niet hoe anderen het doen, maar het ritme raakt er uit en de koppels zijn redelijk verstoord (minder doffers). 

Bij de jonge duiven een baal moment. Gister ochtend  de jongen los en die schoten tussen de duivinnen van de buren (homma), blijkbaar zo ver weg getrokken dat een 10 tal de weg niet meer terug wist. Gister middag een aantal terug gekomen. Vanmorgen nog 1 en vanavond nog 2 (die kun je er zo uitpikken). Eindstand: nog 4 weg. 

De overige jongen hebben deze week nestschotels gekregen om daar een nestje in te gaan maken. ze waren zo bezig met hun plekjes te verdedigen en het eerste eitje lag er ook al. hopelijk zal dat ze motiveren weer snel huiswaarts te komen bij het aanstaande africhten.

Ladies League: 

Vorige week weer een vlucht die meetelt voor de ladies league, maar liefst 1 duif ingezet. Deze duif wist vriend en vijand te verassen om zich een mooie 2e plaats op de ranglijst te vergaren  ! ( 6e in de club).

 

Zondag 6 Juni,

Zo zeg! Wat hebben de duiven moeten werken vandaag voor een vlucht van 200 kilmeter. De meeste duiven hadden toch wel dik 4 a 5 uur nodig om thuis te komen ( lijkt wel een dagfond kwa vlieg uren). Hier waren de verwachtingen vooraf natuurlijk niet heel hoog maar als de snelheid tot onder de 1000 meter zakt zou het wel eens kunnen, nou dat lukte! op de meldingsite beginnen op plaats 4, 6,12,16 enzo. De duiven die het zware werk aan moeten kunnen deden het deze week dus wel, maar dat had ik natuurlijk liever vorige week gehad. Maar goed deze pakken ze niet meer af. Bij dit schrijven nog 2 te gaan. 

De fond bewust niet mee gedaan en daar ben ik achteraf niet rauwig om. Die duiven kunnen wel een weekje thuis blijven. hopen dat alles nog thuis komt morgen.