Dinsdag 11 Januari

We zijn los. De kweek duiven zijn gekoppeld en 10 van de 11 koppels lijken elkaar wel te zien zitten. De koppels per 3 los gelaten en na 1 uurtje weer opgesloten zodat de volgende 3 koppels even los kunnen vliegen en zo hun bak makkelijk terug kunnen vinden. Een van de koppels had nog even wat moeite maar het ijs lijkt te breken. De nieuwe motivatiebakken worden direct in gebruik genomen, het is altijd achteraf makkelijk praten maar die had ik eerder moeten aanschaffen. 

            

De duiven krijgen normaal de mineralen-grit emmer van Matador. Deze keer op aanraden de emmer van Embregts-Theunis aan laten rukken, ik moet zeggen: dat valt me niks tegen! Alle bakken voorzien van een klein handje van deze mineralen mix en de potjes voor de helft gevuld, het was net of ze nog nooit grit hadden gezien. Vooral de toegevoegde korrels bleken in de smaak te vallen, deze emmer zou maar zo eens een blijvertje kunnen worden.

De vlieg duiven moeten nog wel even geduld hebben, nog een weekje op hete kolen want ze zijn er zeker klaar voor. 

Bij de vliegduiven zit je wel eens met het probleem dat de hele dag de ren open staat omdat er dan niemand thuis is. Nu heb ik schermen laten maken door Mike v.d. Wetering zodat bij slecht weer het raam wel open kan maar de duiven kunnen niet in de regen gaan liggen, eens kijken of dit wat werkt.  Als je op de foto klikt kom je op de link terecht voor allerlei duivenhok inventaris. 

Later meer,