Dinsdag 26 April

Zo is het alweer dinsdag en zijn we weer in voorbereiding op een nieuwe vlucht, Zaterdag gaan we naar Weert (181 km). Er gaan deze keer 20 mee, met de zelfde 2 aangewezen als de vorige week. Met een Noorden wind is het om de uitslag niet te doen, al kon het de afgelopen weken ook dus als ze echt goed zijn moeten ze dit ook kunnen met een knappe uitslag als resultaat. Wat betreft het trainen bij huis is er weinig veranderd, de duivinnen doen het lekker, trainen grof weg 25/30 minuten fanatiek en trekken lekker weg. Met de doffers blijft het toch wat aanmodderen, 15/20 minuten en dan is het wel klaar, vervolgens veel kabaal en weinig meer laten zien. 

Over de jonge duiven ben ik tot zo ver zeer tevreden. Vandaag zijn ze voor het eerst in de ochtend naar buiten gegaan, wat een verschil met de middag. Gelijk gaan ze de lucht in en omhoog, nog wel losse plukjes duiven maar dat veranderd hopelijk snel in een groep.  

Ik kreeg vandaag de vraag wat voor soorten voer ik geef. Wat betreft vlieg voer: Embregts Theunis-champions mix aangevuld met Matador complete. Kweek: Beyers galaxy kweek. Jonge duiven: Matador jong. Aangevuld met mineralen emmer , snoepzaad en goldcorn (beyers/koopman). 

Deze week ga ik samen met mijn vader weer beginnen aan de ‘kleine duiven hokjes’ mocht er interesse zijn bij een hokje om mee te beginnen, voor de duivinnen of de jonge duiven laat gerust eens wat horen. 

Tot Later,