Dinsdag 28 Juni

Vanmiddag de jonge duiven nog even een stukje weg gebracht (Frederiksoord). Ook waren er nog een aantal oude duiven mee die de weg een beetje kunnen wijzen, alleen liep dat net wat anders.  Op de losplaats even gewacht want er gingen 2 kromsnavels zoekend over het veld. Na 5 minuten de duiven gelost, alles de lucht in en weg waren de oudere duivinnen, thjah dat was niet helemaal het plan. Na enkele minuten draaien en oriĆ«nteren gingen de jongen richting Noordwolde en waren ze uit het zicht. Bij thuis komst vlogen ze al mooi rond, geen verliezen dus prima verlopen. 

De potjes allemaal nog even voorzien van nieuwe grit en mineralen, ze eten van de piksteen en mineralen op het moment weinig, toch wil ik het wel aanbieden. 

Besloten niet mee te doen met de midfond vlucht omdat ik graag nog aan de 2 dagfond vluchten mee wil doen en nog graag een overnachting mee wil pakken. Op de midfond ook niks meer te zoeken als het om de stand gaat. Als de vereniging in gaat korven op Klarenbeek dan gaan ze daar wel op mee. Een korte vlucht, even lekker thuis komen samen met de partner en natuurlijk mooi voor de jongen, als dit plan doorgaat gaat er een mix van jong en oud mee: 40 stuks. Veel jongen zitten inmiddels op een nestje, hopelijk zorgt dat voor een beetje trek naar het hok.