Dinsdag 3 Augustus,

Na een lekkere vakantie in Dwingeloo is het weer tijd om lekker van de duiven te genieten. Bij thuiskomst de conclusie getrokken dat naar 5 dagen de lichten uit er wel wat pennen zijn gevallen helaas.Bij de kwekers gelijk een bad bij gezet en dit zelfde geld morgen voor de vliegers. Ik speel de oude duiven bewust niet op nest dit jaar met het risico dat ze naar 2 of 3 vluchten te ver in de rui komen om het papier nog te halen, ze hebben genoeg te leiden gehad en het lijkt me verstandiger om ze er niet te veel energie in  te laten stoppen tijdens de voorbereiding. Ook moet ik zeggen dat ze er naar wens uitzien en trainen gaat ook goed. De angst is er bij de liefhebber een beetje ingeslopen met het nestspel, dit bleek in de aanloop naar Limoges niet echt mijn spel en ik ben bang dat de training dan opnieuw gaat dalen. We gaan zien wat het oplevert!  

Bij de latere jongen zijn vandaag nest schalen bij gezet met nest matjes erin en stro op de grond om ze wat te motiveren.  Vanmiddag zijn ze naar 5 dagen in gevangenschap weer naar buiten gegaan en toen bleek dat ze toch wel even een klein setje nodig hadden om het luchtruim op te zoeken, het vervolg was overigens prima.

Vorige week heb ik deze late jongen voor hun 2e maal in de mand gezet, de 1e keer was voor een prik dus ze waren er nu niet blij mee. Om ze te leren drinken in de mand  strooi ik wat snoepzaad in de drinkbakjes zodat ze het water opmerken als ze er naar gaan pikken. ( handige tip van Adrie Kors Steenwijkerwold) 

   

Later meer over de voorbereiding van de natour!