Dinsdag 9 Augustus

Een onverwachte wending van deze (vakantie) week. Al een paar dagen niet al te fit, ach dat zal wel over gaan! Nou dan voel je het al aan komen, corona. Hopelijk vrijdag weer enig sinds hersteld (en negatief) om toch 10 mee te doen. Het weer is zeker niet gunstig, iedereen moet zelf weten wat hem goed lijkt maar uit ervaring (spreek ik voor mijn eigen duiven) weet ik dat dit nogal eens wat verliezen op kan leveren, zeker bij de jongen. 

Wat ik dit jaar anders ga doen is na het reguliere seizoen de duiven behandelen met Parastop. Het blijft toch een beetje op gevoel afgaan en na overleg met de firma de Weerd, leek dit de beste optie. Over de enting in November word later beslist, dan word er eerst een mest monster opgestuurd. 

De kwekers gaan binnen kort weer over op het rui voer van Beyers, dit is me erg goed bevallen, in combinatie (na de parastop kuur) met een  karnemelk kuur zal het oude dons snel uit moeten vallen.  

Later meer,