Donderdag 10 Maart

Bijna alle jonge duiven zitten in hun eigen afdeling, de laatsten worden morgen bij gezet. Ik heb zelden zo’n mooi groepje jonge duiven gehad, zegt natuurlijk nog niks maar het begin is goed. Bij de kweek duiven zitten alle koppels weer op eitjes. De oude ’11-613′ weet opnieuw niet te bevruchten en het zal ook niet meer gaan gebeuren ben ik bang, hij krijgt samen met zijn dame 2 eitjes van de vlieg duiven onder geschoven. De doffer die hier ‘te leen’ is heeft deze keer 1 ei weten te bevruchten, de vorige ronde lukte het niet maar het kan nog gelukkig. De rest van de koppels heeft een 100% score, weer dik tevreden!  Van deze ronde zullen een 4 tal naar andere liefhebbers gaan, hopelijk zitten er aan paar bruikbare bij.

Morgenmiddag of zaterdag gaan de duivinnen weer naar hun eigen hok, het vlieg-doffer hok zal dan grondig worden gepoetst en de roosters worden voorzien van nieuwe vloerdekkorrels.De duiven krijgen over 2 weken nog een geel pil (individueel) , een luizen spray en een week voor de vluchten een 2 daagse ornispecial kuur om ze ‘schoon’ te krijgen.  Dan moeten ze het medisch gezien redden tot de eerste overnacht vlucht (mits er niks geks gebeurd). Ook word de mest binnenkort nagekeken om te zien of er geen gekke dingen te vinden zijn in de duiven. 

Vanaf volgende week de duiven toch maar weer proberen los te laten. Tot nu toe was dat niet bepaald een succes ,binnen no-time een aantal gegrepen, hopelijk laten ze de groep met rust. Mocht het echt niet gaan dan is het nog een optie alleen eerst met de oude duiven te vliegen. Dat betekent dat de jaarlingen een paar weken later aan gaan sluiten. We gaan het zien! 

De 3e ronde eieren van de kwekers is nog beschikbaar. Deze ronde word hier nier meer grootgebracht, dus mocht er animo voor zijn hoor ik het graag.  

   

Tot later,