Donderdag 12 Mei

De eerste midfond vlucht van dit jaar staat op het programma deze week. De afstand die de duiven af moeten leggen deze week: 336 kilometer in rechte lijn naar Steggerda.  De zelfde duiven als vorige week moeten gaan proberen ze snel mogelijk naar huis te keren, beide aangewezen ongewijzigd. Ik vind persoonlijk de midfond de minst leuke discipline, dat komt ook omdat je nou eenmaal te kort komt met overnacht duiven op deze vluchten maar dat is natuurlijk mijn eigen schuld.  De twee programma duiven zouden overigens best prijs moeten kunnen vliegen, de 19-316 en de 17-329. 

Dinsdag de laatste 18 jonge duiven laten enten (paramixo/pokken),  deze gaan mee op de natour. Volgens de dienstdoende dierenarts waren ze lekker zacht, dat hoor je natuurlijk graag ook al vlieg je daar natuurlijk niet gelijk hard mee. 

Maandag werd ik gebeld door meneer de Groot uit Amersfoort, hij had een duif(zie foto) van mij opgevangen. Duif was 2 weken geleden achtergebleven en bleek bij hem te zitten.  Vandaag werd hij al bezorgd door HDV Koerier, top toch! 

De laatste jongen kunnen er zondag/maandag vanaf en dan zijn de kwekers klaar voor 2022. Het kweken is nog nooit zo goed gegaan eerlijk gezegd, geen uitval en op een paar na (oude doffers) eigenlijk alles bevrucht. Nog een paar dagen volle bak voer en dan gaan ze naar de complete van Matador. 

    

Tot Later,