Donderdag 24 Februari,

Tot mijn verbazing werd gister het startschot gegeven voor ronde twee, het eerste eitjes lag alweer tussen de jongen in. Dit koppel had ook een ruime voorsprong met de eerste leg. Zowel de doffer als de duivin zitten hier voor een samenkweek met clubgenoot Roelof.  De nest matjes heb ik vandaag vervangen voor een nieuwe/ schone uitvoering. De drinkton met tabakstengels is ook opnieuw voorzien van nieuwe voorraad zodat ze een nieuw nest kunnen gaan maken.  De vliegduiven mogen het gewoon met één nestmatje doen, omdat ze geen tweede ronde groot hoeven te brengen.

Het voer bij de duiven die op rust zitten gaat binnen kort over naar vlieg voer. Ze zitten nu nog aan de rui mengeling van Beyers en gaan dan over naar de complete/vlieg van matador aangevuld met Beyers light. De eerste jonge duiven kunnen er volgend weekend bij weg, die krijgen dan Matador jong HOT. 

Hopelijk is het dit weekend een beetje knap weer, dan kunnen ze lekker even in bad en misschien kunnen de overige vlieg duiven wel even naar buiten voor hun eerste meters? We gaan het zien!

Tot later,