Donderdag 27 Juli

Na een paar maanden afwezigheid is de site weer online. Na een onverwachts buitenlands bezoek is besloten de site uit de lucht te halen ( twee maal op één dag). Gelukkig is het hier bij gebleven en kunnen we rustig door gaan met deze mooie hobby. 

Het seizoen is tot nu toe een behoorlijke tegenvaller. Waar de een tevreden is met een plaats op de uitslag wil de ander perse winnen. Nou geen van twee is met een voldoende af te ronden.  Vanaf het moment dat de duiven op nest zijn gekomen is de trainingslust verloren gegaan en de drang naar het hok minder geworden. Wel moet ik zeggen dat de verliezen minimaal zijn (helemaal met de jaarlingen).  Drie weken geleden heb ik besloten om de duiven te scheiden en op weduwschap door te gaan. Sinds het scheiden zie je ( vooral de duivinnen) een bepaalde drang en aan de andere kant de rust die nodig is om te herstellen. Sinds het scheiden word het papier wel weer gehaald met vorige week een 10e plaats in de vereniging op Issoudun (720 KM). Nou kun je in drie weken geen heel seizoen meer redden maar dinsdag besloten acht duiven in te korven op Bergerac. Ze voelen en zien er beter uit maar of het genoeg is voor een knappe klassering? 

De jongen van de eerste ronde hebben inmiddels hun eerste vluchten gehad en mogen nu even bijkomen voor de natour ( nog 15 jongen over). De veertig jongen van de tweede ronde gaan waarschijnlijk mee op de natour en mocht dat niet lukken dan naar de taart vluchten maar dat voorkom ik graag. 

 

Later een nieuwe update.