Maandag 17 April

De kop is er af, de eerste vlucht zit er op. Voor mij mochten 22 duiven aan hun eerste echte training gaan beginnen, ze moesten 100 kilometer hemelsbreed afleggen vanaf Duiven. Om 1o uur was de lossing in een toch wel aardig bewolkte wereld (was te zien op filmpjes), de duiven gaven er echter weinig om en kwamen met regelmaat naar huis. Tegen de Vele vitesse-midfond duiven in de club weinig kans op een goede uitslag,  3 raakten het papier beginnend in de middenmoot van de uitslag. Er waren in de club weinig verliezen, op eigen hok bleef er een broedbak leeg.

Komende zaterdag staat Boxmeer op het programma (130 km)  dan gaan er 30 stuks mee. Twee gewonde duiven blijven thuis en worden later bij de super-vitesse ingeschakeld.   

Bij de jonge duiven minder goed nieuws. Gister middag tijdens het loslaten van de jonge duiven vloog de havik stijl over het hok, de jongen schrokken en vlogen alle kanten uit. Gevolg waren vele lege plekken bij het afsluiten van de hokken, om 20.00 ging de telefoon nog met een melding van een gewonde duif die uit de sloot was gehaald ( 500 meter verderop), met twee beschadigde vleugels en een nat pak kwam hij er nog goed vanaf.  Conclusie is na vier keer loslaten 1/4 van de jongen weg of gegrepen door de rover, daar doe je het niet voor! 

 

Tot later,