Maandag 2 Mei

De storm van afgelopen weekend is weer wat gaan liggen. Zondag zijn er nog 2 duiven na gekomen en een derde werd gemeld in Staphorst: dood. De 2 dames van zondag zijn beide gewond geraakt aan de buik en hadden dus een geldige reden om een dag later te komen. 

De vliegploeg kort op deze manier aardig in, de rover heeft in de voorbereiding aardig huis gehouden en de ziekenboeg staat inmiddels op 3. Bij de laatste vlucht dus 3 niet huiswaarts gekomen, dat is gewoon teveel niet meer en niet minder.

De jonge duiven doen het nog steeds naar wens, beginnen nu echt als een mooie ploeg te vliegen en gaan regelmatig behoorlijk de hoogte in. Als dit zo doorzet is het de bedoeling dat ze met de jonge duiven vluchten meegaan, normaal vind ik de natour ook prima maar wij verwachten eind augustus/begin September nog een derde kind dus kunnen ze maar beter vast de ervaring hebben, wie weet hoe het dan loopt. 

De meeste Kweek duiven zijn inmiddels weer gescheiden, nog enkele koppels mogen nog een of twee jongen groot brengen die inmiddels allemaal zijn toegezegd.