Maandag 28 Maart

Nog 2 weken tot de eerste (trainings) vlucht, de voorbereiding gaat wel naar wens. Het keerpunt is de nodige verliezen, is nog niet eerder zo hoog geweest. Gister middag zijn de jongen voor de 2e keer los geweest, iets meer dan de helft was dapper genoeg om naar buiten te gaan. Helaas vond de buurman een  achter gebleven jonge  duif in de bos wal bij ons achter het huis, gegrepen door de rover! (het is haast niet leuk meer om dit te melden maar het hoort er helaas bij). Gelukkig zijn er nog genoeg over en die gaan er morgen gewoon weer uit, dan mogen ze even een paar dagen binnen blijven om vervolgens vrijdag een enting te halen in Wezep. (paramixo en pokken) 

De oude duiven zijn na het kleine eindje van zaterdag gelijk nog eens in de mand gegaan op zondag middag. Met een zwakke tegenwind en een strak blauwe lucht zijn ze in de richting van Steenwijk gelost. Bij thuis komst zaten er 5 oude duiven in het hok, ja dan krijg je het toch wel even benauwd! Naar enkele minuten kwam de groep uit het noorden gelukkig ‘aanzeilen’, naar enkele rondjes kregen ze door dat het hok open stond en was het een gezellige boel in en rond het hok. Al met al een prima africhting zou ik zeggen, alles weer thuis. 

Dit weekend ben in nog even bezig geweest met de nodige klusjes bij het club gebouw. De zaak rondom het pand weer toonbaar gemaakt, dan begin je toch net wat frisser zullen we maar zeggen. 

Vanmiddag zijn de duivinnen nog even los geweest, na 20 minuten vonden ze het welletjes en was het tijd om uit te rusten. Een van de dames heeft wat last van ‘kramp’ aan de vleugels ( hele winter binnen gezeten).  Na 3 dagen achter elkaar los zie je dus dat ze toch weer even moeten herstellen, niks mis mee wat mij betreft. Vorige week waren er geen zakken voer van Matador (complete) op voorraad dus moest ik noodgedwongen over naar de zak van Embregts-Theunis. Op voorhand vond ik het wat zwaar, maar ik zie dat ze het er prima op doen. Zo zie je maar! 

Vorige week nog een nieuwe mand besteld. Ik zocht er een waar een drinkgoot aan kan en een waar de duiven via een grote klep aan de zijkant gelost kunnen worden, nou dat is gelukt. Bedankt Mike! Ook interesse in zo’n mooie mand? Neem eens contact op.

Tot Later,