Maandag 30 mei

De jongen zijn voor het eerst “echt” in de mand gezet. Het plan was om de beide groepjes (totaal 40 jongen) een 100 meter van hun hok los te laten, maar het weer zat niet mee. Door de harde wind en regen van gister besloten ze uit de mand de spoetniks in te laten lopen, wel alles keurig genoteerd zodat er gechipt kan worden als de nieuwe klok er is. De oudere jongen beginnen al samen in de ‘hoekjes’ te gaan liggen, altijd een mooi gezicht. 

   

Vanmorgen hoorde ik in de douche de doffers al tekeer gaan, er lag nog wat erwtenstro in het hok en daar hadden ze het behoorlijk druk mee. Als ze nou eens zo hard vliegen als ze herrie maken dan moet het goed komen 🙂 Zowel de doffers als de duivinnen herstellen zich snel van toch een 8/9 uur vliegen, hopelijk houden ze dat vast. 

Vandaag telefoon, lente belde dat er een duif op het hok zat. Je mist toch niks? nee…. toen kwam de foto, een jaarling duivin die naar 3 vluchten werd verspeeld vorig jaar. Ongekend! Ze zag er super uit, had mijn knijpring en chip nog om en heeft maar 1 pen gestoten. Wie het weet mag het zeggen. 

Tot later