Maandag 6 September,

Oude dons en veren dat is vooral het beeld onder de roosters, de rui zet aardig in en de nieuwe pennen komen er mooi doorheen. Vanaf volgende week komt er karnemelk door het water om de rui te bevorderen ( 1/4 karnemelk 3/4 water, elke dag verversen). Ook zit er onkruidzaad door de zak Galaxy rui van Beyers. 

De taart jongen hebben vanmorgen een uurtje rond getrokken en zijn daarna voorzien van een bad. Over een week of 2 mogen ze mee, het opleren moet ook rap gebeuren want de kleine stukjes bij huis is nog niet genoeg. De eerste koppeltjes komen op een nestje, hopelijk bevorderd dat de drang naar huis.

 

Dit weekend nog een vlucht voor de Ladies league, er gaan er 2 mee die mogen proberen de uitslag te halen. Op Beek en Donk werden er nog punten gehaald maar dat had niet bepaald over. 

Bij de overige 8 voor zaterdag zit nog 1 programma doffer, de 17-329 zou wel eens zijn laatste kilometers kunnen gaan maken. Deze duif heeft laten zien dat hij het in zich heeft  (vitesse duif)  en gaat vermoedelijk ergens anders voor goede nakomelingen zorgen.  Hij gaat zaterdag nog eens als aangewezen de mand in. Met nog 3 oude pennen een hele klus maar je weet maar nooit!