Vrijdag 16 April,

Het is alweer tijd voor de eerste echte vlucht van het seizoen 2021. De duiven mogen hun weg naar huis gaan vinden vanuit Boxmeer omdat een lossing uit Gennep niet meer mogelijk blijkt. De afstand voor de 28 duiven naar de Thuis basis in Steggerda is zo’n 135 km. De beide aangewezen: de 18-763 en de 19-118, de 63 komt uit de 10e nat. bergerac sector 4 en de 118 mag zijn kunsten gaan tonen op de dagfond dit jaar. Gezien de keuze van de aangewezen is de verwachting wel duidelijk lijkt me voor deze vlucht: allemaal thuis komen en niks verwachten van de vlucht.  Waarom heb ik dan toch 2 uitgezocht voor het aangewezen kampioenschap? Deze 2 vond ik het beste in de hand en ik heb het vermoeden dat ze nog wel eens op papier kunnen komen. 

Bij de kwekers een kleine tegenvaller, duivin vloog in de verkeerde bak en heeft er goed van langs gekregen, ook de doffer die zijn bak verdedigen moest heeft goed last van zijn oog, ziet er niet zo goed uit…… word vervolgd. 

Hopelijk gaan ze morgen rond 10 uur los, dan kunnen de nakomers nog de hele dag zoeken en hopelijk is het hok dan tegen de avond weer gevuld. succes allemaal morgen! 

 

Tot Later,