Vrijdag 19 november,

Ongekend. Wat staan er veel mooie duiven op internet op dit moment! Worden er dit jaar meer duiven aangeboden? Of is de kwaliteit hoger? Je kunt je geld wel kwijt, dat is een feit.  

De duiven bij thuiskomst even door de hand genomen, ze zijn goed op gewicht ,geen luis en mooi het poeder op de pennen. Waar ik vaak in de winter tegen aan loop is dat ze wat te dik worden, ik moet zeggen dat er nu een paar bij zitten die ook wel neigen naar een klein beetje overgewicht, dat gaat er met het koppelen wel weer vanaf. De oude baas (11-613) is met zekerheid begonnen aan zijn laatste jaar in het kweekhok. Hij mag dan  genieten van zijn pensioen, in 2021 met 3 verschillende duivinnen  nog 2 jongen van hem groot kunnen krijgen, maar bij inspanning zoals: kweken en de rui verliest hij snel zijn ideale gewicht en is het zaak om goed bij te voeren. Beide jongen zitten er overigens nog wel. 

Volgende week dinsdag middag worden de duiven ge├źnt aan huis, met meerdere liefhebbers afgesproken om in Steggerda te komen voor het jaarlijkse  enten, zo kun je de prijs nog een beetje drukken en kun je de plannen voor het komende jaar eens naast elkaar leggen. 

Later meer,