Vrijdag 23 April

Vandaag 20 duiven op reis gestuurd naar het in BelgiĆ« gelegen: Heusden-Zolder. Beide aangewezen zijn de zelfde als vorige week: 18-63 en de 19-118. Natuurlijk geen hoge verwachting en thuis komen is het doel. Het trainen bij huis door de duivinnen is meer dan goed. De doffers blijven nog wat achter en moeten zo langzamerhand ook langer gaan trainen. 

Een jonge duif vond het deze week nodig om niet naar binnen te komen en bleef 3 nachten buiten. De spoetnik stond vandaag open en bij thuis komst zat hij er gelukkig weer in, wel wat gewicht verloren voor de rest prima. Ik heb eens een clubgenoot horen zeggen: een goede duif heeft altijd wat aparts, misschien is dit er wel zo een. Het eerste groepje jongen staat nu op 28 en daar komt niks meer bij, de laatste 4 zijn er vanaf gehaald, 2 voor mezelf en 2 voor een clubgenoot, hopelijk doen ze het goed bij hem!

Morgen vroeg gaan we even de boot te water laten dus de hoop is dat ze niet te vroeg los zullen gaan, zodat ik ze thuis kan zien komen.

Het voer voor de oude duiven is inmiddels: Beyers Jellema Sport. Dit zakje voer bevalt goed naar 2 weken en de zak Jellema Energy is inmiddels ook aangeschaft, erg complete zakken voer! 

Later meer.