Vrijdag 25 December,

Het is 1e kerstdag vandaag. De duiven konden even lekker genieten van het zonnetje vanmorgen en niet alleen de duiven zoals u hieronder kunt zien. De kinderen spelen het liefste buiten op een mooie zonnige dag en als de duiven in de ren zitten zijn ze niet bij het hok weg te slaan. Samen schoonmaken en loslaten is altijd dikke pret! Mooi om te zien dat ze het net zo leuk vinden en zo enthousiast zijn als ik.

                 

Het moment van koppelen komt snel dichterbij. Bij veel liefhebbers zie je de duiven al gekoppeld zitten of zelfs eieren die al op springen staan. Het mooie aan de duivensport in deze tijd is dat je de hobby lekker thuis kunt uit oefenen.

De schalen zijn hier inmiddels voorzien van een nestmatje met wat tabakstengels erin. Als ze gekoppeld zijn en los vliegen leg ik willekeurig in het hok stro en losse tabakstengels zodat ze daar zelf een nest van kunnen maken. De duiven hebben ook nog een druppel in de nek en spray onder de vleugels gehad tegen luizen. Zo kunnen ze schoon aan het kweken beginnen!

 

Zodra de duiven gekoppeld zijn zal ik laten zien hoe dat hier in zijn werk gaat.

Tot Later!