Vrijdag 31 Maart

De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn in volle gang. De duiven trainen vanaf begin maart weer bij huis en dat is na een periode van 6 maanden wel even wennen (zowel voor de duiven als voor de baas). De eerste week werd er (afhankelijk van het weer) om de 2 dagen getraind om dat vervolgens op te bouwen. Helaas zijn er al wel weer de nodige duiven gesneuveld door de kromsnavel, ook 2 blessure gevallen (beide de staart eruit) gaan de start van het seizoen missen. Als alles mee zit gaan we de 14e inkorven voor een trainingsvlucht om dan aansluitend te beginnen op de eerste vitesse vlucht op 22 April. 

Doelstelling: 

We gaan dit jaar beginnen met 30 oude duiven, vanaf de eerste vitesse vlucht zullen die hun kilometers gaan maken om dan vervolgens opgesplitst te worden vanaf de eerst dagfond vlucht. Het zijn hoofdzakelijk jaarlingen dus het is even aankijken hoe ze het oppakken richting de 2 nachten mand. Mocht alles volgens plan verlopen gaan we alle dagfond vluchten meedoen en twee of drie overnachtingen, beginnend met Limoges. Mijn ploeg is natuurlijk niet zo heel groot dus ik heb tot de ochtend lossing Ruffec/Periqieux een ploeg op papier geschreven, dan kan ik makkelijk aflezen welke duif waar heen moet en wanneer er gekoppeld moet worden.  Op de overnachting is het doel bij eerste 100 in de afdeling te komen, op de dagfond is het zaak om een duif te draaien in de vereniging en daar een mooi eind klassement neer te zetten. Vorig jaar 4e Onaangewezen in de club, podium plaats zou toch wel mooi zijn! 

Kweek en jongen:

De eerst en de tweede ronde zijn bijna compleet. Op 6 April worden er 40 jongen  ge├źnt ( paramixo/pokken) daarna gaan ze pas naar buiten. Dit zal wel even billenknijpen worden want de eerste ronde kan natuurlijk al goed vliegen. Ik heb hier bewust voor gekozen omdat er vorig jaar al vrij snel een handje vol als voer voor de rover diende. Er komt ook nog een derde ronde (eitjes worden nu gelegd) , ook deze gaan hier los.  Van de eerste 2 ronden zijn er ook een aantal naar andere liefhebbers gegaan, hopelijk hebben ze er succes mee! De meeste koppels hadden hun eerste eitjes snel in de schaal liggen, wel waren er 2 late duivinnen die er een paar weken langer over deden, ook een paar kapotte eitjes en een enkele onbevruchte zorgden bij de eerste ronde dus voor wat vertraging. De tweede ronde was gelukkig wel helemaal naar wens, (alleen de oude 613 bevruchte niet, maar dat doet hij inmiddels al 2 jaar niet meer) zodoende konden er ook nog wat jongen verhuizen. De overige jongen van de derde ronde gaan dan op de Natour ( jonge duiven vlucht zal nog wat te snel zijn). De afgelopen 2 maand ben ik thuis geweest ( knie operatie) dus lekker veel tijd gehad voor de duiven. De duiven los laten tussen 13.00 en 16.00 is nu voor de duiven veel plezieriger en rustiger dan het gehaast om 17.30. Eens kijken of het zijn voordelen heeft! 

Tot Later