Vrijdag 8 Maart

De weken vliegen voorbij, nog 4 weken dan is de eerste africhtings mogelijkheid alweer. Op 12 April gaan wij de duiven voor het eerst in de mand doen, de eerste africhting is voor de vitesse mannen wellicht van belang, voor mijn duiven is er dan nog niet veel eer te behalen. 

De training van de duiven word langzaam opgevoerd, het blijft spannend want bijna elke keer valt de havik weer aan. Inmiddels zijn er 3 duiven gesneuveld, hopelijk blijft het hier bij.  De duivinnen vlogen vanmiddag zo’n 30 minuten waarna de havik aanviel, die hebben de vleugels dus wel  goed laten werken vandaag. Doffers komen niet verder dan 15 minuten, klieren liever op het dak dan dat ze werk maken van hun training.  Mocht het met de dames nou goed gaan, kan het zo zijn dat de doffers het seizoen niet af maken. 

De jonge duiven zouden eigenlijk al de lucht in moeten, maar het gaat ook dit jaar niet lukken. Het is te onrustig door de rover, we wachten rustig af wanneer ze zich koest gaan houden , anders is het net de MC Donalds. 

Tot Later,