Woensdag 26 Januari,

En toen zaten we ineens in quarantaine. Na een paar positieve zelftesten moesten we vandaag naar de GGD om officieel het virus vast te laten stellen. Wij zijn er wel wat ziekjes onder tot nu: zere keel, snot en wat futloos, ach als het hier bij blijft doen we het er voor. 

Dit betekent natuurlijk wel wat extra duiven tijd, dat is dan weer het voordeel. De kweek koppels hebben op een na allemaal gelegd. Een jonge duivin wil nog geen eitje leggen, we wachten rustig af. Twee koppels hebben hun eitjes niet bevrucht. Bij beide koppels staat er een oude doffer op, de ‘613’had ik al niet meer verwacht dus kun je die dan nog meetellen? Ook een van de doffers die hier is voor een samen kweek heeft mis ‘geschoten’. Voor de rest zijn alle eitjes gelukkig goed, al met al een prima score. Nu eens kijken wat de vlieg duiven in de schaal gaan leggen.  

De kweek duiven zijn vandaag begonnen aan hun B.S. kuur van de Weerd, deze zal 6 dagen duren. Ook de overige vlieg duiven beginnen vandaag met deze kuur. De vliegduiven die wel zijn gekoppeld volgen volgende week.