Woensdag 8 Juni

Wat een verassing vandaag, bij thuiskomst vanmiddag zat er een duif in de stromende regen te wachten tot hij naar binnen mocht. Gister is er een jonge duif achter gebleven dus ik verwachtte wel een duif, maar niet de 21-636! Deze doffer is vorig jaar gespeeld op de taart vluchten en bracht het er een keer of 6 goed vanaf dit jaar en is daarna ineens weg gebleven. Vandaag zat hij er ineens weer, al is het niet zonder slag of stoot. Een behoorlijk gat boven het heup gewricht en nog maar 5 staart pennen, dan ben je toch wel een bikkel als je zo thuis komt. Snel binnen gelaten en opgesloten in zijn eigen bak (die stond gesloten sinds zijn afwezigheid), de wond verzorgt en water en voer bijgezet.  Ook voor de zekerheid een geel pil erin, en nu eens kijken hoe hij er morgen vroeg bij zit. 

Morgen gaan er 5 duiven mee naar het Franse Sens (560 km), vrijdag nog eens 10 naar het Belgische Heusden-Zolder (210 KM) en Komende dinsdag 3 naar St. Vincent (1157 KM). 

Volgende week gaan we nog eens Hout bestellen voor de duivenhokken. De kleine hokken zijn aardig in trek, volgende week gaan we nog eens kijken of we er nog een paar kunnen maken. De hokken worden vooral gebruikt voor jonge duiven en kweek duivinnen, de kweek duivinnen zitten hier ook in zo’n zelfde hok, op roosters en zitschapjes, werkt perfect.  Ook is het mogelijk een aanbouw voor het huidige hok te bestellen. Kijk hier eens voor prijzen en mogelijkheden. Andere maten zijn ook mogelijk.