Zaterdag 13 Februari,

Vanmorgen rond half 10 vertrokken riching Nieuw-Amsterdam op de gekochte duif van Mast en Scheper Pigeons op te halen. Na een goed uur rijden op plek van bestemming aangekomen en hartelijk ontvangen door Bennie en Heidi. Eerst even een ronde bij de duiven door de hokken. Wat een mooie typische duiven! Veel overnacht liefhebbers hebben kleine duiven, dat was hier dus niet het geval. De duiven waren redelijk groot (natuurlijk geen grote vitesse duiven) maar werkelijk perfect van bouw!

Aan het eind van de rondleiding mocht ik nog wat duiven bekijken en kreeg ik nog een super mooie bonte duivin mee (stamkaart zal ik later bijvoegen).Deze bonte duivin was wel wat kleiner van stuk en heeft 2 verschillende kleuren ogen, echt wat aparts! 

 

Later nog even koffie gedronken en gekletst over de duiven. Mijn conclusie: super duiven en super liefhebbers! Bennie en Heidi bedankt voor de mooie duiven! Nou hopen dat we er wat goed uit kunnen halen.

De jongen groeien goed ondanks de koude  en kunnen er volgend weekend bij weg, ook worden er nog een aantal opgehaald dan blijven er  ongeveer 20 jongen  over voor ons zelf en een stuk of wat die later hebben gelegd of de 1e ronde niet hebben bevrucht komen er nog achteraan.

De oude ‘613’heeft tot nu toe niks weten te bevruchten, hij heeft er met kou altijd moeite mee maar er was er nou toch eindelijk 1 bevrucht. Erg blij mee!

Morgen is het plan om de ren bij de kwekers in elkaar te zetten zodat deze het weekend later er voor kan.  

Later meer.