Zaterdag 14 augustus,

Gisteravond 26 duiven ingekorft voor de vlucht: Zutphen, de losplaats Deventer bleek niet meer beschikbaar dus er moest een nieuwe losplaats worden gevonden. Tijdens het inkorven heb ik wat foto’s gemaakt om te laten zien hoe dat in zijn werk gaat, daar kom ik later op terug.

Vanmorgen worden ze gelost om 08.15 en dat geeft gelegenheid aan de jonge onervaren duiven om de hele dag te kunnen zoeken mocht dat nodig zijn. En het was voor de jongen hier zeker nodig! Over de hele dag verspreid kwamen ze terug, met nog enkele lege plekken in het hok niet ontevreden. De oude duiven kwamen aardig beter met te beginnen plaats: 4,7,8 tegen dik 110 mede vluchters in een mix van jong en oud, al met al een goede generale repetitie voor de natour campagne wat mij betreft. 

 

De late jongen zitten vannacht in de mand om zo wat ervaring op te doen. Morgen vroeg worden ze ergens in de buurt gelost op een paar kilometer. Ze hebben water in de mand met wat zuivering erin om zo goed te leren drinken in de mand. 

 

Later meer,