Zaterdag 15 Mei,

Dit weekend dus geen vlucht. Voor onze duiven had het niet veel uit gemaakt want die zouden toch thuis blijven omdat de duivinnen moeten leggen. Als het weer morgen goed lijkt ga ik ze even een stukje weg brengen om het ritme vast te houden ( ongeveer 20 km). Na de zware vlucht van vorige week was het trainen bij huis wel wat matig, dit komt ook omdat de duivinnen nog niet hadden gelegd en ze blijven dan maar achter elkaar aan jagen. De rust lijkt nu aardig weder gekeerd(de meesten hebben gelegd) en de training van vanmiddag begon er weer wat op te lijken. 

 

De ploeg de naar Limoges moet is een beetje uitgedund helaas, de 19-98 is er helaas niet meer ( gewond/rover) zijn partner heeft nu dus geen maatje om een nest te maken. De 19-96 is in haar oog gepikt ( doffer moet er niks van hebben) en de 19-86 heeft een enorme wond op de buik/lies en loopt behoorlijk moeilijk ook door de rover. Zo het nu lijkt blijven er  7 over voor Limoges en mag de rest zich op maken voor Perigueux of Bergerac.  

Vandaag nog 2 collega’s op bezoek gehad die beide net zijn begonnen met duiven, erg leuk natuurlijk! Een is lid geworden in Oosterwolde en een in Heerenveen, eens kijken wat ze daar aan kunnen richten tegen de grote mannen van deze verenigingen. 

Volgende week Sourdun en Weert ( is veranderd las ik vanmiddag). Zo het nu lijkt heb ik er voor de Dagfond 5 of 6 en dat geld ook voor de Vitesse vlucht vanuit Weert. Het ploegje dunt mooi uit met een koppeltje gewonden en een paar pittige vluchten!  

In het Duivinnen hok zitten de gewonde en partner-lose dames met een 10 tal jonge duiven, mischien pakken de jongen het nu wel wat sneller op? Samen met Lasse maar eens gekeken hoe het met ze gaat!

Tot later,