Zaterdag 16 januari,

De foto’s van Henk Storm zijn inmiddels toegevoegd bij de betreffende duiven onder de kopjes kweek doffers en kweek duivinnen, erg tevreden met het resultaat. 

Ook zijn er nog een aantal duiven op de foto gezet die nog in de vliegploeg zitten van 2021 of die bij andere liefhebbers op de kweek zitten, hier onder een aantal foto’s: 

De 15-372 zit bij een clubgenoot op de kweek die hem al eerder te leen had, de jongen uit hem bleven allemaal over en kunnen dit jaar getest worden op de fond. Deze doffer is afkomstig van de Gebr. Kruisweg en is naar 2 zware blessures op de kweek gezet. 

 

 

 


De ‘329’ is ook zo’n bijzondere duif. Hij heeft de naam: ‘Zwerver’ gekregen omdat hij zich overal snel thuis voelt. Als jonge duif kwam hij aanvliegen en is nooit meer weg gegaan, eerst in Steenwijkerwold en als een van de weinige duiven ook in Steggerda. Hij vloog o.a. een 1e/5e/9e/9e en is dan ook een vaste waarde als aangewezen  bij korte vluchten met wind mee. Het zal wel zijn laatste jaar worden of er moet zich geen overnachter melden die zijn plek in gaat nemen. Deze duif zal dan naar een andere liefhebber gaan om te kijken of hij goede nazaten kan geven.

 

De ‘318’ is een duif met een Ladies-League ring om en was vorig jaar samen met de ‘329’ verantwoordelijk voor het 10e aangewezen kampioenschap in rayon west. Er zit fond bloed in maar weet zijn mannetje tot zo ver aardig te staan. Eens kijken wat hij op de fond kan. 

 

 

 

Tot later,