Zaterdag 16 Maart

Wat hoor ik verschrikkelijk veel mensen over de havik en de sperwer momenteel, ze vissen bij menig liefhebber de duiven van het hok en dat zijn echt niet altijd de zwakke duiven. Bij de buren een paar honderd meter verderop hebben  ze er een op camera vast weten te leggen, die was zo brutaal een duif van het hok te pakken terwijl ze er gewoon bij stonden.  Hopelijk houden ze zich snel koest. 

De duiven komen ongeveer om de dag buiten, langzaam ritme er in brengen en geen onnodige blessures oplopen. De doffers blijven nog steeds hangen rond de 15 minuten, de duivinnen vlogen vanmiddag 25 minuten met goed de snelheid in de vleugels, dat zien we graag. Komende dinsdag is er een controle mogelijkheid bij onze vereniging door de dierenarts. Misschien dat er wel wat aan mankeert bij de doffers? We gaan het meemaken. Komende dinsdag is ook de crematie van clubgenoot H.v.Looij, hij werd vorig jaar ziek en moest de strijd afgelopen week opgeven, hij zal gemist worden bij de club.  

Zoals velen wel hebben gehoord en gelezen zit onze afdeling met een probleem die min of meer zelf is gecreĆ«erd, een voorstel van Heerenveen E.O. werd ter stemming gebracht  en werd ook gewonnen. Nu moeten er nieuwe losplaatsen worden gezocht (zover dat nog kan) om aan die wens te voldoen, ik ben benieuwd….. 

Tot later,