Zaterdag 20 Februari,

Vandaag een drukke dag. De jonge duiven zijn er vandaag bij weg gehaald en alle hokken zijn grondig schoongemaakt en de potje met: Piksteen, vispumin en grit zijn opnieuw gevuld zodat ze hier weer zo veel als ze willen van kunnen pakken. 

Het weer zat ook behoorlijk mee vandaag. De duiven hebben de hele dag in de ren kunnen zitten en hebben zowaar hun eerste rondje gevlogen van 2021.  Wel een beetje spannend met de vele Roofvogels die hier huizen en als er dan gelijk al 1 achter blijft baal je toch wel een beetje, gelukkig alles weer in het hok! De jaarlingen hadden nog wat moeite met hun nieuwe spoetnik want die waren een valklep gewend. 

Gisteren zijn er nog een paar jonge duiven gehaald door collega en beginnend liefhebber Mike, de superval die voor het jonge duivenhok hing heeft hij ook meegenomen, hopelijk kan hij dan nog goed worden gebruikt. Inmiddels dus een nieuwe spoetnik voor het jonge duivenhok en er staat een nieuwe ren voor de kwekers klaar. De oude ren is naar Tuk verhuist om daar met 6 duivinnen in te gaan spelen, succes ermee Roy! 

         

Er moest natuurlijk gelijk geknuffeld worden met de jongen zoals u hieronder kunt zien, worden ze mooi tam van! Morgen maar eens kijken of ze voor het eerst in de ren willen. Ook nog op het programma voor morgen: bad en pick-block. 

         

Nog even 2 leuke foto’s uit het kweek hok: lasse maakt zelf tegenwoordig de onderste bakken schoon (behalve als de doffers erop zitten, die zijn nog een beetje eng) en de 408 met haar jongen zijn echt plaatjes geworden, zij staat op de 409: Roelof van looy x jellema/brinkman. hopelijk worden deze 2 kleintje over 2 jaar grote kampioenen!

      

Tot later,