Zaterdag 25 December

Een koude dag vandaag.  Bij het opkomen van de zon de rennen meteen open gedaan, het is dan wel koud maar in de zon was het toch prima te doen voor onze gevleugelde vrienden. 

 

De kweek duivinnen beginnen nu toch wel wat te dik te worden, er moet toch maar wat zuivering aan te pas komen. Met koud weer voer ik niet graag te weinig, het word wel afgewogen maar toch zijn ze wel wat te zwaar op het moment, ach beter verwend dan verwaarloosd zullen we maar zeggen. De rest van de duiven zijn wel goed op gewicht.

Doelstelling 2022.  

De doelen voor 2022 zijn niet veel anders dan vorig jaar. Het allerbelangrijkste blijft voor mij dat ze thuiskomen! Ik wil graag meermaals bij de eerste 100 in de afdeling vliegen en proberen bij de eerste 20 te zitten in vereniging. Bij de eerste 20 in de club, is dat haalbaar? Tuurlijk is het grootste deel overnacht ,maar de ladies league duiven moeten toch in het bovenste deel van de uitslag kunnen komen. Het ultieme doel is een teletekst notering op een overnachting, niks is onmogelijk!  Als laatste punt: de duiven gezond houden. 

Deze ochtend nog even bezig geweest met een hokje voor een beginnend liefhebber, het word een klein hokje voor 15 jonge duiven. Hij zal in maart beginnen en gaat meedoen op de natour. Ik ben benieuwd!

   

Tot later,