Zaterdag 28 Mei

laten we met het positieve beginnen: alle duiven zijn weer op de thuis basis gearriveerd. De problemen met de klok waar ik al bang voor was kwamen helaas ook uit. De duiven in Weert werden al op tijd gelost (7.15) en moest tussen half 10 en 10 uur ergens arriveren als ze kans wilden maken om in de uitslag te komen. De aangewezen en eigenlijk enige kanshebber op deze vlucht: de 17-329 kwam om 09.44 aan stormen om vervolgens om 09.45 op de plaat te gaan zitten, dat zou betekenen dat hij rond plek 20 zou zitten in de club. Helaas weigerde de tipes dienst en moest hij opnieuw opgestart worden, dit mocht even duren en naar veel geklungel kreeg ik de duif in de klok, weg uitslag! Geen aangewezen duif, geen punten. 

Inmiddels kreeg ik in de gaten dat als de klok opnieuw word opgestart er dan wel een duif geklokt kan worden, vervolgens uitzetten en bij de volgende duif aanzetten. De duiven die dus nog wel enigszins serieus punten konden halen kwamen uit Sourdun (515 km), een echte vroege had ik niet zo eerlijk moet je zijn, maar bij elke duif laat je meerdere minuten liggen en bij de derde zelfs een minuut of vijf, dat kost je net een mooie reeks in groot verband. Het papier word gehaald maar daar is ook alles mee gezegd, de duiven kwamen verder wel goed af dus daar tevreden mee. 

Vanmiddag bij meneer Voskamp van Tipes Nederland een nieuwe klok besteld, levertijd ongeveer 10 dagen. Betekend dat er zeker 1 week niet word gevlogen. 

Tot later.