Zaterdag 5 december

Zoals beloofd in het vorige bericht zou ik nog even terug komen op het koppelen.

Het koppelen van de vlieg duiven word gelijk gedaan met het koppelen van de kweek duiven.

De eitjes van de beste kweek duiven gaan onder gelegd worden bij een aantal koppels vlieg duiven. Ook zullen er nog een aantal jonge duiven uit de vliegduiven verhuizen naar een beginnend  liefhebber, hopelijk kan hij dan goed beginnen aan zijn 1e seizoen.  Bij de kwekers worden er 10 koppels samen gezet, er zitten nog een aantal jongen die het kweekhok gaan versterken maar die zijn nog niet zo ver,deze worden later ingezet.  Bij de vlieg duiven worden er eerst  zo’n 12 koppels samen gezet. De dagfond duiven die worden gekoppeld mogen eitjes van de kwekers groot brengen of ze mogen eigen jongen groot brengen die dan gaan verhuizen naar een andere liefhebber.

Om alles  goed bij te houden schrijf ik alles op in het kweekboek van Natural.  Je kunt natuurlijk alles met de computer bijhouden maar ik vind het ook fijn om alles op papier te hebben , dit neem je lekker makkelijk mee en het papierwerk laat je nooit in steek!

Onder toeziend oog van Luna zijn de manden ook weer voorzien van nieuwe houtsnippers, de een doet er karton in, de ander stro en zo kun je er ook voor kiezen om er een rooster in te maken,  Vele wegen…….!  

tot zo ver deze update uit Steggerda.