Zaterdag 5 Februari

De eerste ‘gele pluisjes’ zijn gister uit hun ei gekropen. Bij het afsluiten van het hok deze avond zag ik ook nog enkele aangepikte eitjes bij de kwekers, hopelijk komen ze er allemaal goed en wel uit en kunnen ze straks een mooie rode ring gaan dragen. 

Gister avond even bij kunnen kletsen in het clubgebouw. Het leden aantal kwam aan bod, gelukkig hebben we er een nieuw lid bij gekregen deze winter, al hadden dat er best nog een paar meer mogen zijn. Ook kwam de volgende vraag aan bod: wat is nou het belangrijkste om goed te presteren?  Een van de liefhebbers zei: Goede duiven is het allerbelangrijkste, de rest is bijzaak. Daar ben ik het op zich wel mee eens al moet je niet vergeten de duiven in goede conditie te houden en goed te verzorgen.  

Tot zo ver hier geen klagen wat betreft de gezondheid van de duiven, eind maart gaan we nog eens naar Nanne Wolff om te kijken hoe ze er voor staan. Jammer genoeg kan hij niet in de koppies van de duiven kijken. Al zijn ze nog zo gezond, als de duif zelf niet goed genoeg is gaat hij ook nooit hard vliegen.  

De Expo in Houten gaat dit jaar door! Meerder keren afgelast of zelf niet in de gelegenheid om te gaan, daar moest maar eens verandering in komen. 

Tot Later,