Zaterdag 6 Maart,

Met nog een paar weken voor de boeg lijkt de voorbereiding aardig goed. De oude duiven zijn al weer een paar keer los geweest en ook de jonge duiven zijn voor de eerste keer buiten geweest. Door de week zal dit nog niet gaan zolang het nog niet langer licht is. Gister contact gehad met Nanne Wollf over het enten van de jongen, dit jaar gaan we voor de variant paramixo en pokken, dit zal over ongeveer 2.5 week plaats vinden. Later zal ik nog eens terug gaan om de overige jongen te laten enten.

Het vliegen bij de oude duiven gaat steeds wat beter. De jaarlingen hebben nog wat moeite om hun hok te vinden maar vliegen inmiddels wel de verplichte rondjes mee met de ouden, ik zal vast niet de enige zijn met dit probleempje. De vraag is nog wel even:gaan we los op 2 april? Of gooit de avondklok roet in het eten?

  

Met het kweken gaat het verder naar wens, de volgende ronde eitjes ligt in de schaal. Van deze ronde zal een deel naar een andere liefhebber gaan en een deel voor mijzelf. De ronde die daar op volgt zal naar het duivinnen hok gaan, de dames zijn tegen de tijd gekoppeld voor hun belangrijkste wedstrijd , in de hoop dat ze op eitjes of jongen net een tandje harder zullen gaan.

Tot later!