Zondag 10 januari,

Het is inmiddels zondag avond en de duiven hebben hun weekend verwennerij weer achter de rug, gister in bad en vandaag lekker aan de pikkoek. Gistermorgen bij aan komst in het kweekhok even schrikken. Een enorm gat in de vloer en de duiven duidelijk geschrokken. Wat voor beest krijgt zo’n gat in 1 nacht uitgebikt? Feit is dat de duiven nog leven en het gat is gedicht, de schrik zat er goed in zullen we maar zeggen. De plafonds op alle hokken zijn voorzien van muntjes gaas om zo ongenodigde gasten buiten te laten, maar ja als ze door de vloer heen komen…..wat moet je daar tegen doen?

Het was koud vannacht en dat merk je als de voerbak word gevuld, ze zijn er snel bij, dus er moest even wat bijgevoerd worden vandaag, wel levert dit natuurlijk mooie plaatjes op!

Het koppelen gaat verder goed. De eieren die naar goed 4  dagen al in de schaal lagen bleken onbevrucht, o

ok 1 doffer van 2011 lijkt ze niet te hebben bevrucht. Voor de rest (wat ik nu kan zien) lijkt alles goed. Op 2 koppels na hebben alle koppels gelegd, 2 koppels willen niks van elkaar weten, 1 koppel late jongen en bij de andere 2 wil de doffer er niks van weten. We wachten rustig af.