Zondag 10 Juli

Nou dat was weer een weekendje duiven wachten. Zaterdag gingen Vierzon en Weert mooi optijd los, Klarenbeek werd helaas een ander verhaal. Door slecht weer en regen moesten ze wachten tot na de middag (scheelt weer een halve dag om te zoeken). Vergeleken met mijn clubgenoten zaten de eerste 3 jonge duiven mooi op tijd in de klok, toen werd het wachten op de binnen druppelende kudde.  Op dit moment zijn er nog 5 onderweg, net iets te veel eigenlijk.  Weert werd een kansloze vlucht, de jaarlingen konden het niet doen tegen de programma duiven. 

Vierzon was een taaie. De bijna 700 kilometer met een noorden wind bleek voor vele duiven een zware klus, de eerste in de club viel om 17.30 en de laatste rond half 9. (11 vlieguren) Van de 4 ingezette duiven waren er 3 kanshebber met deze kop wind, de 19-57 maakte die verwachting ook waar! Een mooie 9e stek in de club en een 46e in Rayon West.  Dik tevreden dus.  De overige 3 kwamen op zondag ochtend als volgt: 06.12/06.32/08.03. 

De volgende opdracht: Issoudun (720 km) voor de zelfde 4 duiven, ze zitten dan op aangepikte eieren of net met een jong. Ook wil ik in dat zelfde weekend nog mee doen aan Bordeaux en anders een week later op Bergerac op jongen van een week. (afhankelijk van het weer) 

Voor aankomend weekend 1 vlucht , of helemaal geen vlucht. Het weer kan nog wel 100 keer veranderen maar met 30 graden gaan de jonge duiven  niet mee. 

Tot Later.