Zondag 12 December,

Bij binnenkomst in het hok deze morgen een hoop kabaal. De duiven zijn er haast wel klaar voor om gekoppeld te worden, toch zullen ze nog een maand geduld moeten hebben. Prachtige mest en nagenoeg helemaal door de rui,  ook in de opgestuurde mest bleken geen verassingen te vinden . Het bad is vandaag bewust overgeslagen om te voorkomen dat ze uit het bad gaan drinken en de kuur dan overslaan. Bijgevoegd een filmpje van de kweek duivinnen die in de winter maanden in het jonge duiven hok verblijven. 

Gister schreef ik over de grote schoonmaak en dan kunnen de kweek attributen niet worden vergeten, de schalen zijn dit jaar nieuw en de mest roosters die onder de schalen komen zijn grondig gepoetst. Ook was er tijd om de eigendomsbewijzen eens uit te zoeken op zo’n regenachtige dag en oude papieren uit de mappen te halen, het resultaat is  mooie nette mappen en een volle papier bak. 

In de nest schalen komen weer de traditionele nestmatjes, ook zie ik liefhebbers die kant en klare stro nestjes gebruiken. Ik ben benieuwd of er ook lezers zijn die dit gebruiken, ik hoor graag wat de ervaringen zijn!

        

             

 

Later meer,