Zondag 12 September,

Rond 2 uur vandaag kon de klep dan toch dicht, de 19-316 (ladies duif) wist als laatste onder toeziend oog van collega en vriend Rimmer het hok te bereiken. Gelijk even gekeken hoe het met hem ging en zijn late thuis komst is te verklaren met het feit dat er in beide vleugels een gat zit. Hij heeft dus onderweg kennis gemaakt met een rover maar kon hem te vlug af zijn gelukkig. 

Dit voorjaar een project opgezet met kleine duiven hokken voor beginnend liefhebbers om ze zo kennis te laten maken met de duivensport . Meerdere hokken zijn gemaakt en staan nu o.a. in Lemmer,Steggerda, Heerenveen en langedijke. Tot nu toe zijn de reacties lovend en dat is goed te horen. Op bijna alle hokjes is door de liefhebbers wel een spoetnik voorgebouwd om ze makkelijker aan de omgeving te laten wennen. Hier onder een paar hokjes zo als ze er nu bij staan en de duiven die er in zitten. Mocht er volgend jaar belang bij een hokje zijn neem dan gerust contact op.

   

                               

Deze ochtend de taart jongen losgelaten rond 08.00 in een vrij mistige omgeving. Na het groeperen trokken ze door de dikke bewolking weg en zijn een dik half uur uit zicht geweest, na 45 minuten heb ik de duiven binnen gelaten en er ontbraken er twee. tegen het einde van de middag kwamen ze toch allebei terug, die hebben wat geleerd. Volgende week is de eerste africhting van de taart jongen, of ze daarop mee zullen gaan weet ik nog niet, het kan ook zo zijn dat ik de 2e vlucht aanhaak omdat ik ze nog wel wat verder weg wil brengen. 

Later meer,