Zondag 13 Februari

Wat gaat het hard met de jongen in de schaal, na 5 a 6 dagen moet ik bij sommige al moeite doen om ze te ringen. Groot en deels in de week krijgen ze “Wonder pigeon’ door het drinkwater. Tuurlijk zitten er ook een paar koppels bij met 1 jong ( overgelegd) maar de vaart zit er tot zover lekker in, mooie mest bij de schalen en veel mogelijkheid op het moment om dit proces waar nodig wat bij te sturen of bij te voeren. Vandaag 12 jongen geringd, nog een aantal kunnen morgen en er liggen nog 2 eitjes bij de kwekers die later uitkomen ( duivin wou niet eerder leggen). De vliegduiven komen in de loop van de week ook op jongen, daar gaan er ook nog een aantal van naar andere liefhebbers.  

Transfer, 

Afgelopen weekend een mooie duivin kunnen bemachtigen via de veiling van “De Friese fond glorie’. Het zat niet meer in de planning om nog een duif aan te schaffen gezien we al ruim zijn begonnen met kweken, toch vond ik dit wat speciaals. De 21-396 zal deze week worden bezorgd door HDV koerier uit Urk. En dan de vraag: wat is er dan zo bijzonder aan deze duif? Als je goed naar de stamboom kijkt zie je dat deze lijn op alle spel elementen uit de voeten kan, dat is natuurlijk interessant omdat we ook nog wat ladies ringen hebben om te vullen. In eerste instantie gaat ze apart in een hok om te kijken of mest en algehele conditie goed zijn, dan word ze gekoppeld aan een doffer de geschikt is tot 900 a 1000 km. Hopelijk komt er dan wat meer snelheid in. ( Denk aan vluchten als: Chateauroux, Limoges, Bergerac) Geen echte ‘hangers’ dus dan heb je echt andere duiven nodig om 1100/1200 km prijs te kunnen vliegen. Gelukkig zitten die er ook genoeg , dus het is het proberen waard wat mij betreft.  

De ren vanmiddag toch maar een aantal uurtjes open gedaan. De koude wind stond vol op het hok maar met de zon erbij was het prima vertoeven achter het windbreekgaas.  In de week van 1 maart wil ik proberen de vliegduiven weer langzaam wat los te gaan laten, eens zien of ze de rovers kunnen ontwijken. 

 

 

Tot Later,