Zondag 13 Maart

Dat is dan toch wel weer even genieten hoor, de jonge duiven in hun eigen hokje. Ik ben zeker geen jonge duiven specialist, maar de jongen overal aan laten wennen en zien hoe ze alles ontdekken is een mooi gezicht. De kinderen stormen ook de hele dag door naar de ‘baby’s’ om te zien hoe het gaat, ja dan krijg je ze wel mak. Er liggen nu ook twee ballonnen in het hok om de schrik van een onverwachte beweging weg te nemen. (afgekeken bij clubgenoot).  De jongen blijven nu eerst 2 weken binnen om goed aan het hok te wennen, daarna mogen ze de weide wereld gaan ontdekken. 

De vlieg duiven zijn vrijdag avond bij elkaar weg gegaan, er word dan ook gelijk weer naar het systeem van twee keer daags voeren overgeschakeld met het oog op de training. Vanmiddag met de staart tussen de benen de duiven dan voor het eerst losgelaten, eerst de doffer daarna de duivinnen. De doffers waren nog wat onwennig, vlogen in losse groepjes en leken echt even te moeten zoeken naar het juiste ritme. Naar een aantal minuten vlogen ze samen op en naar een minuut of 10 vonden ze het dak, dit werd voor de meesten ook meteen het eindstation om vervolgens in het hok te verdwijnen. Een doffer bleef in de bomen zitten, deze kwam pas in beweging toen hij de duivinnen zag rond vliegen. De dames deden het aardig beter. De helft is al twee keer los geweest (helaas wel een paar gepakt door de rover) en dat was ook te zien, 10 minuten lekker in de lucht gehangen en geploeterd tegen de wind in. Het belangrijkste: alles is weer binnen!   

De tweede ronde van de kwekers staat inmiddels op springen, de eerste twee jongen tikken al aardig tegen de schaal aan en zullen morgen in de schaal liggen, dat de rest maar snel mag volgen!  

 

Tot Later!