Zondag 15 Oktober

Het ‘stille’ seizoen is nu toch wel echt begonnen. In de ochtend word er nu alleen nog gevoerd en het buiten lekker rond vliegen is ook klaar voor 2023. Rond 1 Maart 2024 komen ze weer naar buiten. 

Inmiddels zijn de duiven bezig aan een paratyfus kuur en worden ze volgende week woensdag geënt tegen Paramixo en Paratyfus. De kweek duiven zijn ook op tal, het enige wat nog aangekocht kan worden is een duivin. Er werden toch vrij veel jongen over gehouden dit jaar en de jongen zijn mooi in de hand ( wat niet mooi/goed genoeg is heeft plaats moeten maken) en weten de weg al aardig naar huis. Daarom is besloten niet te veel kweek duiven te wijzigen en de koppels waar er veel van over zijn kunnen wellicht nog eens op elkaar worden gezet. 

Afgelopen 2 jaar heb ik samen met mijn vader een behoorlijk aantal ‘mini’ duivenhokken mogen maken, nu is het tijd voor een nieuw project. Vandaag ben ik begonnen met de eerste panelen te maken voor volières en rennen voor duiven, vogels en katten. Mocht je nou zoiets zoeken, laat het gerust eens weten! De rennen zijn gemaakt van 44×44 geïmpregneerde regels met gegalvaniseerd gaas. 

Tot Later,