Zondag 16 Oktober

Ondanks de rui en het feit dat ze elke dag in hun afdeling verblijven is het toch echt wel genieten in het hok. De duiven glimmen als eikels en zijn (nog) niet te dik, de mest is perfect (zie foto, harde bolletjes met dons) en de nieuwe kwekers komen mooi op. Ik schreef net al dat de duiven ‘nog’ niet te dik zijn, het voer is iets schraler dan andere jaren maar is in grote lijnen het zelfde. (extra gerst).   Ik heb ze deze week nog een aantal dagen karnemelk gegeven voor de duiven die nog bezig zijn om hun verenkleed te vernieuwen. 

Op papier ben ik al even aan het stoeien geweest met de kweek en vlieg koppels voor 2023, ik probeer rekening te houden (met de oude vliegers) met het vliegschema, het liefst stuur ik hele koppels naar de zelfde vlucht. Bij de jaarlingen kijk ik daar niet naar, die moeten zorgen dat ze thuis komen.   

Tot Later,