Zondag 17 Maart

Vandaag een druk dagje rondom het hok. Alle duiven zijn in bad geweest en de vliegploeg heeft de vleugels mogen strekken. Eerst de doffers, echt aan het vliegen krijg ik ze nog niet helaas. Gevolgd door de jonge duiven, die mochten vandaag voor het eerst naar buiten. Helaas kwam ook nu de kromsnavel weer buurten en dat koste aan het einde van de rit gelijk de eerste jonge duif, ja wat moet je er nog van zeggen? De duivinnen hebben het aardig beter op de rit, zei vlogen bijna 30 minuten en doken daarna gelijk naar binnen, dat mag ik graag zien. Nou denk ik dat mijn dames het aardig doen zo in de voorbereiding, dan komen de mannen van Homma met hun duivinnen, als die van mij nou eens zo zouden trainen…  

Ik gebruik dit jaar voor het eerst Start extra van de firma Matador, het werd mij aangeraden en het bevalt mij aardig goed. De duivinnen vliegen er goed op, al had ik gehoopt dat ook de doffers dit goed op zouden pakken met dit voer maar dat is nog niet het geval.