Zondag 18 Februari

De weken vliegen voorbij en het seizoen staat nu echt voor de deur. Vanmorgen heb ik de “overige” doffers en duivinnen bij elkaar gelaten zodat het jonge duiven hok leeg kwam. De eerste jongen heb ik er bij weg gehaald, ze liggen lekker op een laag houtsnippers en erwtenstro die ik een dikke maand wil laten liggen tot dat de groep compleet is. De oude duiven die geen nest hebben gehad laat ik nu een week bij elkaar om vervolgens de oude duiven allemaal te scheiden volgend weekend ( dan zijn alle jongen er bij weg). Vanaf dat moment zet ik ze op ‘start voer’ van matador en kunnen ze een week bij komen, dan mogen ze weer naar buiten.  

Dit jaar hebben wij bij onze duiven vereniging een actie om de prijzen pot extra te vullen. Bedrijven uit de regio kunnen ons een vlucht sponsoren om zo de animo voor de liefhebbers hoog te houden om het nieuwe seizoen te ‘starten’. Hopelijk zijn de reacties positief! 

De kwekers zijn druk bezig om nieuwe eieren te leggen. De 6 eitjes waarvan ik de bevruchting kon waarnemen waren bijna allemaal goed, een leek onbevrucht. Ik denk erover om 7 jongen van deze ronde af te sturen naar de Moledo one loft race. Niks is zeker maar ik heb altijd al eens met zo’n race mee willen doen.

tot later,