Zondag 19 September

De laatste stap voor de taartjongen zit erop, gister gelost richting Steenwijk en alles weer thuis gelukkig. Bij het lossen toch een matig oosten windje en de lucht was toch een beetje betrokken, niet het meest ideale als je het mij vraagt. Gelukkig waren ze ( op 1 na) al voor mij thuis, ook de laatste wist later op de avond de weg alsnog terug te vinden. Deze ochtend mochten ze er om 08.00 uit en trokken een half uurtje buiten het zicht de weide wereld in, na 40 minuten mochten ze weer naar binnen. 

Op zondag word er vaak een bad gegeven en daar werd vandaag gretig gebruik van gemaakt, nu ze in de rui zitten zie je ze gewoon opleven naar een bad ,mooi om te zien.  In het badwater zit een scheut Beyers Fino badzout, eerder deed ik dit met natuurazijn en zout, werkt net zo goed.  

Het voer in de rui periode is  Beyers Galaxy rui, een erg mooie zak voer als je het mij vraagt. Met een beetje snoepzaad en onkruidzaad komen ze er goed doorheen.  De taartjongen krijgen 1/4 Sport light 1/4 rui van Beyers en 2/4 matador Hot jonge duiven. Ook de jongen gaan dan straks volledig over naar de rui zak.