Zondag 2 April

Heerlijk fris weer vandaag. Zowel de doffers als de duivinnen zijn er uit geweest voor hun training. Met nog een kleine twee weken voorbereiding word het tijd om ze wat langer in de lucht te houden. Wat ik nog graag beter zie is het binnen komen van de duivinnen, na de verplichtte rondjes buiten blijven sommige duivinnen bij de spoetnik van de doffers hangen, dat moet er uit want de jongen gaan ook los over een dikke week en ik wil niet hoeven wachten op niet luisterende dames. 

Dit jaar zit er in het jonge duivenhok een laag bodembedekking. Ik ben hier nooit erg weg van geweest maar meermaals is mij dat aanbevolen, dan moet je er toch maar wat mee doen. Er ligt een laagje vloerdekkorrel, daar boven op vijf centimeter beukensnippers (12mm) en dan nog eens een laag erwtenstro. Het ligt er nu een dikke maand in en ik moet zeggen dat het me niet tegenvalt, ze liggen er lekker in en ook het stof (waar ik bang voor was) valt heel erg mee. Wat ook anders gaat dit jaar is een paratyfus enting (eind februari). Ik ben er normaal niet weg van maar het was toch nodig op aanraden van de man met de witte jas. 

Morgen gaan de duiven niet bij huis los maar krijgen ze een ‘lap’ Vluchtje. Als het weer goed lijkt gaan ze op zo’n 5 kilometer los. 

Tot Later.