Zondag 2 Oktober

Wanneer de wedstrijden niet meer een deel van de zaterdag in beslag nemen is er tijd voor andere dingen. Het plafond bij de vliegdoffers stond nog op het programma en de nieuwe broedbakken-kast ook meteen ge├»nstalleerd.  De hele zaterdag bezig geweest maar dan heb je ook wat: (foto is niet heel scherp door het licht). Aan het einde van de middag konden ze weer terug naar hun hok, nou dat was ( en is) een chaos. Zoeken naar een mooi plekje en deze vasthouden valt nog niet mee. 

 

Vandaag ook weer het bad aangeboden , prachtig om te zien hoe mooi (vooral) de jonge duiven van dit jaar nu alweer worden(zie foto’s hier onder). De jongen vielen aardig eerder in de rui en dat is ook wel te zien, ze beginnen al een mooi veren kleed te krijgen, waar sommige oude nog volop aan het ‘gooien’ zijn.  

De inmiddels 11 late jongen vandaag nog even een klein eindje weg gebracht. Zonder al te veel moeite kwamen ze als groep weer huiswaarts. Gezien het mooie weer wat ons deze week word beloofd zie ik ze nog graag een aantal keer in de mand gaan om nog wat te leren voor ze ook vast komen te zitten voor hun winter stop. 

De nieuwe aanwinsten waar ik eerder over schreef doen het goed. Ze zitten bij de kweek duivinnen in en mogen daar uitgroeien tot doffer of duivin. In het bloed van deze jongen zitten vooral de lijnen van C en G Koopman- Grootoonk- Peir├źn. Een van de stambomen hieronder toegevoegd.  Deze jongen kunnen dan de laatste paar programma duiven uit het kweek hok ‘stoten’.  Het zijn echt 4 verschillende jongen (geen nestmaten).