Zondag 20 November

Nog een dikke maand en dan is het ‘stille seizoen’ wat mij betreft wel voorbij. Dan kunnen we weer aan het kweken denken. Tuurlijk word daar nu ook wel over na gedacht en kun je er soms toch niet helemaal uitkomen, welk koppel ga je tegen elkaar  zetten en wat moet er nog bij!? Ik heb het meeste wel op papier maar bij enkele koppels twijfel ik dus heb ik Nico van Veen  om hulp gevraagd, hij gaat vrijdag de kwekers bekijken (keuren)  en waar mogelijk koppelen ( op papier). S ‘middags worden de duiven ge├źnt tegen paramixo en er word mest opgestuurd voor onderzoek, dan is alles ready om rond het nieuwe jaar te gaan kweken.

Vrijdag avond was de vergadering bij onze vereniging, enkele nieuwe leden hebben zich aangemeld (belangrijk voor een kleine club) en de belangrijkste dingen zijn weer besproken. Geen tentoonstelling dit jaar, wat mij betreft erg jammer en een gemiste kans om samen wat te doen. Wie weet volgend jaar weer. Er werd ook medegedeeld dat het NIC in Noordwolde er mee ophoud. Mocht er geen nieuw NIC komen in steenwijk(erwold) dan kan dit wel eens voor problemen geen zorgen op de dinsdag. Om na het werk nog 3 kwartier heen en 3 kwartier terug te moeten rijden om een paar duiven in korven (en daar dus zaterdags ook weer naar toe) gaat me wel wat te ver, simpelweg is dit ook niet haalbaar. Hopelijk word er nog een mogelijkheid gevonden hier in de buurt. 

Met dit koude weer valt gelijk op dat het voer na de middag al bijna op is, dus even de voerbak wat rijker gevuld met vooral extra zuivering/gerst.  De duivinnen worden toch wel weer wat te dik (elk jaar het zelfde liedje) ondanks dat er aardig gerst word bijgevoerd. Ach dat raken ze bij het koppelen wel weer kwijt.  Ik heb nu de laatste paar zakken Beyers Galaxy rui in de voerton gedaan, dan staat er weer Matador complete op het programma tot er kan worden gekweekt. Voor 2023 blijft het voer gelijk aan voorgaand jaar, Matador complete-Embregts theunis- en een zak turbo (vet) voer. 

Tot later,