Zondag 21 Maart,

Het was een druk duiven weekendje. Met nog op het oog dat we over 2 weken zouden starten (dat denk ik gezien het nieuws nu niet meer) heb ik de duiven voor het eerst even een stukje weg gebracht, dat bleek gezien er geen achterblijvers waren een prima plan. De jonge duiven zijn inmiddels allemaal een keer of 4 buiten geweest en beginnen al wat rond te vliegen, wat blijft dat een mooi gezicht. 1 jonge duif is er inmiddels niet meer bij en het vermoeden is dat deze is geëindigd als roofvogel voer. Dinsdag ga ik met collega Mike richting Nanne Wolff om de jonge duiven te enten, normaal doe ik dit later maar op aanraden van menig liefhebber en Nanne Wolff doen we dit eens eerder. Er word geënt tegen paramixo en pokken.  

Hokje 

Het hokje voor de nieuwe liefhebber is inmiddels klaar en afgeleverd. Hij was erg tevreden met het resultaat en daar waren we natuurlijk blij mee. hopelijk kan hij zo een mooie start maken met een clubje jonge duiven. Mocht er meer animo zijn voor een hokje dan kan er natuurlijk contact worden gezocht.

 

De oudste duif op de basis in Steggerda is inmiddels 10 jaar oud. Doordat hij niet buiten komt (kweek duif) groeien zijn nagels wel eens wat uit de maat. Vandaag dat kwaaltje maar even bijgewerkt en je ziet dat de duif in kwestie direct beter loopt. Ik heb voor het slijten van de nagels een tegel in het kweek hok liggen onder het bakje met grit om zo de nagels wat te doen slijten op een natuurlijke manier.

 

 

Tot Later