Zondag 23 Januari

Bijna alle kweek duiven hebben inmiddels eitjes. De 14 eitjes die ik al kan schouwen lijken bijna allemaal goed, helaas lijken die van de oude ‘613’  niet bevrucht, de oude baas van inmiddels 11 jaar wist vorig jaar nog twee eitjes te bevruchten, dat kunnen wel eens zijn laatste twee zijn geweest. 

De vlieg duiven zijn inmiddels ook gekoppeld. Alle koppels weten de weg naar hun bak te vinden. Ik heb 10 koppels samengesteld, de overige doffers zitten nu in de afdeling van de jonge duiven. Van de eerste ronde hoop in ongeveer 25 jongen zelf te houden en nog een aantal zullen er verhuizen naar andere liefhebbers. 

Ook de vlieg duiven worden bij het uit doen van het licht opgesloten in hun eigen bak. Ik doe dit voor het eerst dit jaar en het bevalt me erg goed. Geen duiven die nog gaan zwerven of de verkeerde bak invliegen bij het uitgaan van het licht.   Voor de bak word afgesloten doe ik nog wat vloerdekkorrel op de grond.